Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Οριακή ήττα με το ίδιο σκορ και στον 2ο γύρο της Α΄ Τοπικής για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 η σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» αγωνίστηκε εκτός έδρας με τον ΑΣ Λαυρίου για τον 2ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2017.

Με την ομάδα του Λαυρίου (στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πέτυχε εκτός έδρας νίκη επί του ΓΑΣ Χολαργού με σκορ 3-5) να είναι το φαβορί καθώς  πέρσι έχασε στα μπαράζ την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, η ομάδα των Βριλησσίων παρατάχθηκε με στόχο να κάνει την έκπληξη και να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Το έργο των παικτών των Βριλησσίων εκ των πραγμάτων ήταν πολύ δύσκολο καθώς όλοι οι αντίπαλοι που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν είχαν μεγαλύτερη αξιολόγηση. Τα θετικά αποτελέσματα που απέσπασαν οι ενήλικοι και ανήλικοι σκακιστές για την ομάδα των Βριλησσίων:
- Ορέστης Λυρής: πέτυχε καθαρή νίκη με μαύρα στην 3η σκακιέρα
- Ανδρέας Φειδάκης: δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία στην 2η σκακιέρα με λευκά
- Κωνσταντίνος Μπεζυρτζόγλου: πήρε σχετικά εύκολα την ισοπαλία στην 5η σκακιέρα με μαύρα
- Τσικογιαννοπούλου Σοφία(11 ετών): σε ακόμα ένα γύρο αγωνίστηκε στη γυναικεία(6η) σκακιέρα και εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν πέτυχε με λευκά σπουδαία νίκη επί της 15χρονης αντιπάλου της (η οποία είχε χάσει νωρίτερα ΜΑΤ σε τρεις), της οποίας και έβαλε δύσκολα όταν στο φινάλε που προέκυψε απειλώντας προαγωγή πιονιού την «υποχρέωνε» να βρει μια σχετικά δύσκολη παρεμβολή σε βάθος 4 κινήσεων την οποία δεν έπαιξε ποτέ.

Παίζουν τα μαύρα και κερδίζουν,
Τσικογιαννοπούλου Σοφία (-) – Σιαμίδου Αθηνά (-)
 Από εκεί και πέρα δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα:
- ο Μάκης Ετζόγλου με μαύρα στην 1η σκακιέρα
- ο Παναγιώτης Γασπαράτος με λευκά στην 4η σκακιέρα όταν σε πρώτο χρόνο αρνήθηκε μάλλον εσφαλμένα αλλαγή νταμών και στην εξέλιξη της παρτίδας βρισκόμενος σε αρκετά δύσκολη θέση έχασε από χρόνο.
- ο Ιωάννης Τσικογιαννόπουλος(9 ετών): έπαιξε πραγματικά πάρα πολύ καλά καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον 17χρονο Νεκτάριο-Δημήτριο Μερασεδόγλου στην 7η σκακιέρα όπου αγωνίζονται παίκτες κάτω των 18 ετών. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει και την πρωτοβουλία όταν απέτυχε να βρει ένα άνοιγμα στήλης με διπλή επίθεση.
Παίζουν τα μαύρα και κερδίζουν,
Μερασεδόγλου Δημήτριος- Νεκτάριος(1722)  – Τσικογιαννόπουλος Ιωάννης (948)
- ο Θωμάς Μαριανός (13 ετών) στην 8η σκακιέρα έχασε μοναδική ευκαιρία όταν απέτυχε να βρει ένα ΜΑΤ σε μία, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πετύχει μια κρίσιμη νίκη που θα έδινε τελικά την ισοπαλία στην ομάδα του.
Έτσι η ομάδα του ΑΣ Λαυρίου επικράτησε του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» εντός έδρας με σκορ 5-3.


Για να δείτε τη βαθμολογία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου